Dubbel

Hier Op ‘t land is de natuur helend. Verzachtend. Haalt onze gasten even uit de harde realiteit van het bedrijfsleven en zorgt voor verbinding.

Aldus de feedback van onze meeste gasten. En dat is exact waarom ik dit initiatief ben gestart.

Maar wat nu als de natuur vernietigt. En zich van zijn allerslechtste kant laat zien. Het onmenselijke verdriet momenteel in Turkije en Syrië is gewoonweg niet te bevatten. Niet te verwerken. De machteloosheid en wanhoop, de uitzichtloosheid is werkelijk verschrikkelijk.

Dus rest ons niet veel meer dan financieel te steunen en onze eigen zegeningen te tellen, want zo slecht hebben wij het hier in Nederland niet. Zo gevaarlijk wonen wij niet (mits het water niet komt). Misschien moeten we wat minder mopperen, en blij zijn met het kleine.

De afgelopen week verbleekte alles bij het verschrikkelijke drama dat zich na de aardbevingen heeft afgespeeld. Ook ik volgde het nieuws op de voet. En nog steeds. En ja, een bijdrage aan giro 555 is het minste dat je dan kunt doen.

En, hoe dubbel, haal ik dan toch troost uit de natuur, hier vlak voor de deur, met mijn gedachten bij de slachtoffers en hun naasten. En hoop ik dat ze dit ooit kunnen verwerken, wetende dat dat nog heel lang zal duren.

In medeleven,

Andrea

Vorige
Vorige

Sapjes & zoet

Volgende
Volgende

Nieuw!