Borrelplank

De borrelplank. Niet meer weg te denken uit de hedendaagse hospitality industrie. Zo ook hier bij ons Op ‘t land.

Maar dan met echte streekproducten.

Want wij ‘doen’ niet aan de massale horeca groothandels. Geen gefabriceerde meuk. Zonder smaak of uitgedroogd. We zijn hier in de Krimpenerwaard in het trotse bezit van geweldige ondernemers met de verrukkelijkste streekproducten.

Zo is daar natuurlijk de biologische kaasboer. Met z’n vermaarde rauwmelkse boerenkaas. Al menig blog over opgeschept.

Ook werken we samen met de dorpse ambachtelijke slager die veel zelf maakt en een kleine delicatessen ondernemer die zeer zorgvuldig zijn assortiment samenstelt. Waar we onder andere heerlijke nootjes inkopen. En mooie truffel salami.

De bladerdeeg hapjes, voor wie de grote plank bestelt, komen bij onze eigen bakker vandaan en die maakt hij natuurlijk zelf. Net zoals onze lunch broodjes en koekjes bij de koffie. Alles huis gemaakt. Idem de zoute koekjes.

En de healthy dip voor bij een rauwkost plateautje maak ik zelf van bieten, een zacht kaasje en citroen rasp. Eindigt in een vrolijke fel roze kleur. Smaakt verrassend.

Tja, en dan hoeven we het allemaal alleen nog aantrekkelijk op de plank te schikken. Ik word er steeds handiger in heb ik gemerkt.

Daarna is het met vereende krachten die enorme plank breed glimlachend naar binnen bij onze vergader gasten hijsen, en genieten van alle o’s en aa’s. Fantastisch moment. Iedere keer weer.

Hier doe ik het nou voor, denk ik dan.

Dag, dag,

Andrea

Vorige
Vorige

Ode

Volgende
Volgende

Eerste lammetjes