Van oudsher

Van oudsher

Hi,

Afgelopen jaar en natuurlijk ook het jaar ervoor heb ik veel gedeeld over Op ‘t land. Omdat ik mijn concept in de markt wilde zetten. En vooral zo graag wilde vertellen waarom het hier zo verrukkelijk toeven is.

Ik heb toen nauwelijks iets over mezelf verteld. Of mezelf gepresenteerd. Bewust. Want ik ben niet het product. Ik ben geen boodschap.

Zo heb ik dat geleerd in de reclame wereld.

Maar ik besef me dat het toch altijd wel leuk is om wat meer te weten te komen over de persoon ‘achter het idee’. En daarom dit blog over mij, mijn achtergrond en mijn roots.

Het gaat om de doelgroep leerde ik op het reclamebureau. Niet om jezelf. Het heeft geen zin iets door de strot te duwen als er geen behoefte aan is, zei men mij. Zit wat in, dacht ik dan.

Focus je eerst op de markt en de consument. In mijn geval de opdrachtgever. Oftewel de gast want we zijn immers in de markt van de hospitality. Leer de markt en je doelgroep goed kennen. Ken je ‘consumer insights’. Dus weet waaraan behoefte is.

Dat zie ik ook wel terug in social media. Er is steeds meer interactiviteit. En dat is goed.

Een nederig lesje in ‘practice what you preach’ heb ik destijds in de reclame mee gekregen.

En van huis uit zat dat er ook al in. Mijn grootvader leerde mij: je verkoopt nooit ‘nee’!

En ‘kanniet ligt op het kerkhof’. Hij leerde mij tot het uiterste te gaan voor de klant. Want die is koning.

Vanuit zijn charmante ‘winkels van sinkel’ verleidde hij menig Amsterdam oud-west bewoner: ‘Bij Mars moest je wezen’. Want die had wat je zocht. Altijd. En anders wel dezelfde dag nog. En dus kwamen de mensen terug.

Maar niet alleen voor die ene leuke kop en schotel. Of die prachtige emaille pannenset. Ook voor het praatje, de gezelligheid, de ‘effe uitpuffen stoel’ en soms zelfs het bakkie koffie. Persoonlijke aandacht kocht je bij mijn grootvader.

En ik, ik ben hem eeuwig dankbaar voor z’n wijze lessen.

Verder komen we uit Amsterdam (in 2014 verhuisd naar het prachtige Stolwijk), ben ik getrouwd met Jasper, hebben we twee geweldige kinderen, een zoon en een dochter, waarvan eentje net is uitgevlogen en de ander volgend jaar volgt.

Dus, u begrijpt, ik kan wel wat reuring gebruiken hier op de boerderette.

Ik miste het bedrijfsleven, wilde deze idyllische plek heel graag delen en bedacht toen, ik haal ze gewoon hierheen.

Et voila alle ingrediënten in één blog over het ontstaan van Op ‘t land. En ondertussen stiekem toch iets over mezelf verteld.

En wat is het een feestje om dit te mogen doen. Dankbaar, blij en trots!

Tegen u zeg ik dan ook graag: dank u wel, voor úw persoonlijke aandacht. Uw interesse en uw kostbare tijd, en laat me vooral weten wat u ervan vindt.

Oh, en voor de Google bots onder u, wij zijn een vergaderlocatie. In de natuur.

Dag, dag,

Andrea

Vorige
Vorige

Januari

Volgende
Volgende

Welkom 2023