Januari

Januari

De donkere dagen laten we steeds meer achter ons. We gaan alweer naar het licht toe. Een heerlijk vooruitzicht, toch?

In tegenstelling tot veel mensen vind ik januari een fijne maand. Voor mij staat deze periode voor vers, nieuw, fris, wit, inspiratie opdoen en nieuwe plannen maken. Een kleine pas op de plaats. Rust en overzicht over een schoon nieuw jaar.

Waar de laatste maand van het jaar er eigenlijk eentje van bezinning zou moeten zijn, zijn we eigenlijk veel te druk met het plannen van de feestdagen. Zo ik ook.

Dus hoe fijn om dat lekker door te schuiven naar de onbedorven frisse maand januari.

Op dit moment schiet het buiten ook niet echt op. Druilerige dagen, veel te veel regen en vlees noch vis wat de zon betreft. Een goed moment om dr eens even lekker voor te gaan zitten, het jaar 2023.

Want wat willen we? Wat wil u? Hoewel de monniken vinden dat je echt in het ‘nu’ moet leven, mindful to the max, jagen onze hoofden alweer op de nabije toekomst.

Zo ook hier Op ‘t land. Gaan we ervoor zorgen dat het terras helemaal dicht kan met storm en regen met mooie glazen panelen? En dikke oosterse kleden op de grond? Zullen we er een piepklein bruin café barretje in maken, op rechts, tegen de zwarte potdeksels? Met zo’n heerlijk fout emaille bord ‘Volledige vergunning’? Gewoon, voor de leut.

Want vaak vinden onze gasten het fijn om einde dag even na te praten op een andere plek. Even weg van de vergadertafel. Heel begrijpelijk. En vaak met een gezellige borrelplank.

Het nóg aangenamer maken, hier in onze plattelands idylle. Zodat er geen ontkomen meer aan is, aan deze startende vergaderlocatie haha.

En natúúrlijk nieuwe gerechten bedenken. Nieuw soepje. Andere broodjes. Verrassende salades. Uitbreiding buurt cateraars voor de avond nóg meer verrukkelijke streekproducten.

Plannen genoeg.

En u? Heeft u al ideeën? Voor uzelf, uw bedrijf, uw carrière, uw product? Nieuwe inspiratie? Tips voor ons? We horen het heel graag.

Dag, dag,

Andrea

Vorige
Vorige

Rauwmelkse kaas

Volgende
Volgende

Van oudsher