H E R F S T

De herfst. Ik hou er zo van. De verkleuringen in de bomen en struiken, het gouden licht, de regen, de dreigende luchten, de mistige ochtenden. 


De vallende blaadjes. Die we hier Op ’t land lekker laten liggen, want bladblazers gebruiken we hier niet. 


Zo kan ik nog wel even door blijven zemelen, want man o man ik word er bijna poëtisch van. 


De herfst heeft zo z’n eigen charme, en dit jaar mogen we onze gasten voor ’t eerst ontvangen in dit veelzijdige seizoen. Het seizoen dat de lichten binnen en buiten eerder aan gaan, de kaarsen weer worden aangestoken en de warme plaids klaar worden gelegd. En tot groot geluk van onze katten de vloerverwarming weer aan gaat. 


Die hebben we ook in ons vergaderhuis, die fijne vloerverwarming. Hoe lekker is het als je tijdens het brainstormen je schoenen uit kunt schoppen, en op de bank kunt neer ploffen, terwijl het buiten met bakken tegelijk uit de hemel komt. Die behaaglijkheid stimuleert vast het creatieve brein, en zorgt zeker voor een hechtere teamspirit. 


En tussendoor ga je natuurlijk naar buiten, het boerenerf op, voor een stevige wandeling in de buurt. Langs de fraaie boerderijen de Elserkade op. 

Bij terugkomst kun je bijkomen op het overdekte en verwarmde terras, plaid (en desgewenst kat) op schoot, of duik je meteen weer de vergaderruimte in voor een plekje boven aan het hooiraam bij onze kitsch open haard. 


En als het begint te schemeren steken we natuurlijk de vuurpotten aan. Hoort allemaal bij het knusse plattelandsplaatje dat we graag willen neerzetten. 


De herfst is ook het seizoen dat onze zoon geboren werd. Volgende week wordt hij alweer 18 jaar. De laatste dagen voor z’n geboorte  hobbelde ik hoogzwanger samen met mijn man ’s avonds door het Vondelpark in Amsterdam, waar we toen nog woonden. Ik herinner me die heerlijke geur van open haard vermengd met de stille en mistige avondlucht. 

Met een gelukzalige glimlach op mijn gezicht, kon ik op die momenten natuurlijk echt niet bedenken dat wat mij te wachten stond iets minder vredig zou zijn, want bevallen, tjonge ik vond het wat..


En zo is deze periode mij altijd bijzonder dierbaar gebleven. Herfst is fijn en geeft mij een beschermd en huiselijk gevoel. Hoe fijn om dat gevoel vanaf nu door te kunnen geven aan onze gasten. 


Regen, storm, onweer, kom maar op, hier Op ’t behaaglijke land ontvangen we je graag.


Dag, dag,


Andrea

Vorige
Vorige

De buurt

Volgende
Volgende

Koffie